Zakynthos Airport Transfers

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2695026375 / 6977684547
MAIL: info@ioniantransport.gr

11ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ - ΤΡΟΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΙΚΟΝΙΟ - ΣΟΥΛΤΑΝ ΧΑΝΙ -ΠΡΟΚΟΠΙ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΛΙΜΝΗ ΤΑΤΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 21 ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τουρκία

1η μέρα ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συγκέντρωση το πρωί των κ.κ. εκδρομέων και αναχώρηση για Κομοτηνή. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, το απόγευμα μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, τακτοποίηση, δείπνο, διαν/ση.

2η μέρα ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΡΟΙΑ – ΑΪΒΑΛΙ

Πρωινό και αναχώρηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα (Κήπους), σχετική παραμονή για έλεγχο διαβατηρίων. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Τσανάκκαλε, την πόλη που είναι πάνω στα στενά του Ελλησπόντου, τα οποία θα περάσουμε από τη Γέφυρα. Στη συνέχεια πάμε για την Τροία, περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και αναχώρηση για το Αϊβαλί. Περιήγηση της όμορφης πόλης πατρίδας και του Ηλία Βενέζη και του Φώτη Κόντογλου, με τον Αη Γιάννη με το ρολόι, σήμερα Σαατλί τζαμί, τον Αϊ Γιώργη, σήμερα Τσιναρλί τζαμί. Τα γειτονικά Μοσχονήσια, πολύ τουριστικά και τον Ναό του Ταξιάρχη δίχως τρούλο σήμερα θα είναι η επόμενη στάση μας .Ελεύθερος χρόνος για προσωπικές επιλογές. Τέλος αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διαν/ση.

3η μέρα ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ

Πρόγευμα και στη συνέχεια πάμε για την Πέργαμο, όπου θα γνωρίσουμε το Ασκληπιείο της και τον αρχαιολογικό χώρο, που θα ανεβούμε με τελεφερίκ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Σμύρνη, την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1922. στο νεοκλασικό μέγαρο του Καπετανάκη στεγάζεται σήμερα το Ελληνικό προξενείο, πάνω στην διάσημη προκυμαία της πόλης, το οθωμανικό μπαρόκ Διοικητήριο και ο Μαυριτανικής αρχιτεκτονικής Πύργος Ωρολογίου το σύμβολο της πόλης και το Καρατάσι και ελληνικές γειτονιές θα είναι κάποια από τα ενδιαφέροντα που θα δούμε στη Σμύρνη. Η σημερινή Σμύρνη εκτός από ένα τμήμα της τουρκικής συνοικίας του άλλοτε Πάνω Μαχαλά και της Πούντας με τους λιθόστρωτους δρόμους σε τίποτα δεν θυμίζει την ανατολίτικη όψη της παλαιάς Σμύρνης με το ιπποκίνητο τραμ της προκυμαίας, τα στενά σοκάκια και τα ξύλινα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για ουζάκι ή καφέ στην όμορφη παραλία της πόλης. Τέλος το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Τουρκία

4η μέρα ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ (ΙΕΡΑΠΟΛΗ) – ΙΚΟΝΙΟ

Πρωινό και αναχωρούμε για το Παμούκαλε την αρχαία Ιεράπολη. Τα εντυπωσιακά αρχαία λουτρά στο γνωστό Λευκό βουνό, το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στον κόσμο που έχει σχηματιστεί από ανθρακικό ασβέστιο, το Μαρτύριο του Αγίου Φιλίππου και ο Ναός του Απόλλωνα είναι κάποια από τα ενδιαφέροντα που θα δούμε. Συνεχίζουμε για Ικόνιο μέσω μιας πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής με πολλές εναλλαγές τοπίου. Άφιξη αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα ΙΚΟΝΙΟ – ΣΟΥΛΤΑΝ ΧΑΝΙ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρόγευμα και αφού περιηγηθούμε στο Ικόνιο και δούμε πολλά μνημεία φτάνοντας στο αρχαιολογικό μουσείο μετά το πάρκο Αλαντίν, θα δούμε την γαλλική εκκλησία, το μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλανά και θα καταλήξουμε στο τζαμί Αλαντίν που χτίστηκε το 1220. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τα βάθη της Τουρκίας για την Καππαδοκία. Καθ΄οδόν θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο καραβάν σεράι των Σελτζούκων τούρκων, το Σουλτάν Χάνι. Τέλος το απόγευμα θα φτάσουμε στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

Τουρκία

6η μέρα ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μεγάλα χριστιανικά κέντρα στην Ανατολία. Στην Καππαδοκία μπορεί να δει κανείς το μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια στην κοιλάδα Γκιόρεμε, που έχει χαρακτηριστεί υπαίθριο μουσείο και συνεχίζουμε με το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ. Θα δούμε επίσης κοντινά μέρη με λαξευτά φρούρια, χωριά και μονές όπως, Ουτσχισάρ, Ορταχισάρ, Τσαβουσίν. Επίσκεψη στις περίφημες ελληνικές κωμοπόλεις Αραβισό (Gulsehir) και Σινασσό (Mustafapasa) και στην υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλή. Σύντομη επίσκεψη στα χωριά Αξό, Σίλατα και Φλογητά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Προτείνουμε μία βόλτα με το αερόστατο πολύ νωρίς το πρωί, μία από τις δύο μέρες.

7η μέρα ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Καισάρεια, την πόλη γενέτειρα του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομά της το 17 μ.Χ. από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τα τείχη, τα μαυσωλεία και τη σκεπαστή αγορά. Επίσκεψη σε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου (Urgup), κλασσικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Τελευταίος μας σταθμός η πόλη Άβανος, με τα εργαστήρια κατασκευής αντικειμένων από πυλό και όνυχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα ΠΡΟΚΟΠΙ – ΛΙΜΝΗ ΤΑΤΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Πόλη, διανύοντας τα οροπέδια της Ανατολίας και της κεντρικής Μικράς Ασίας Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Λίμνη Τάτα, τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας και μια από τις μεγαλύτερες αλυκές του κόσμου. Τέλος αργά το απόγευμα άφιξη στην Κωνσταντινούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση. Οι στρατοί της αρχαιότητας είχαν την τάση να λεηλατούν την Πόλη αντί να την προικίζουν με καλλιτεχνικούς θησαυρούς, αλλά όλα άλλαξαν με τους Βυζαντινούς, που κόσμησαν τις εκκλησίες και τα παλάτια τους, με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες. Ως εκ θαύματος, πολλοί από αυτούς τους θησαυρούς εξακολουθούν να είναι ακόμη εδώ για να τους θαυμάζουμε εμείς σήμερα. Στο σημερινό μας πρόγραμμα θα ανακαλύψουμε τον μεγαλύτερο θησαυρό της, την Αγία Σοφία, που χτίστηκε με εντολή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα μ.Χ. με τον ψηλό τρούλο, τον τεράστιο νάρθηκα και τα εντυπωσιακά χρυσά ψηφιδωτά, που συμβάλλουν στην φήμη της ως ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του κόσμου. Το θρυλικό Μπλε Τζαμί, με τους έξι μιναρέδες και τα μπλε ιζνίκ πλακάκια του, που το έδωσαν και το ανεπίσημο όνομα του και τον βυζαντινό Ιππόδρομο, το αγαπημένο σημείο συνάντησης και διασκέδασης των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Ακολουθεί γεύμα και θα συνεχίσουμε με το παλάτι Τοπ Καπί. Ισχυροί σουλτάνοι, φιλόδοξοι αυλικοί, όμορφες παλλακίδες και ευνούχοι, έζησαν και εργάστηκαν εδώ από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα, όταν το παλάτι ήταν το κέντρο διοίκησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επισκεπτόμενοι τα πολυτελή περίπτερα του παλατιού ρίχνουμε μια ματιά στην συναρπαστική ζωή τους. Στη συνέχεια χρόνος στη σκεπαστή αγορά για τις αγορές μας. Για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την Πόλη προτείνουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

10η μέρα ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ

Μετά το πρωινό επίσκεψη – προσκύνημα στο Πατριαρχείο, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Επόμενη στάση στο Μπαλουκλί, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών. Εν συνεχεία αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση συνόρων και άφιξη στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

11η μέρα ΚΑΒΑΛΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ζάκυνθο με ενδιάμεσες στάσεις κατά την διαδρομή για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ γεμάτοι όμορφες εικόνες και ανάμεικτα συναισθήματα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 720 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: +330 €

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 5* στην Τουρκία με ημιδιατροφή (πρωινό-βραδινό).
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4* στην Ελλάδα με πρωινό.
 • Πρωινά και δείπνα σε μπουφέ στην Τουρκία.
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν.
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνο ξεναγό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής στην Τουρκία.
 • Ομαδική ασφάλιση αστικής ευθύνης.

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Εισόδους μουσείων – ποτά – φιλοδωρήματα.
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.